Sposób przygotowania

1. Ziemniaki i cebule ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy, zalewamy wrzącym mlekiem. Dodajemy jajka, mąkę, sól i pieprz. Mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placki. Podsmażamy wędzonkę, wkładamy między 2 gorące placki. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
2. Pomoćka:twaróg rozgniatamy ze śmietaną. Mieszamy z posiekaną cebulą i roztartym czosnkiem. Doprawiamy do smaku. Podajemy do placków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    nigdy nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    to ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetna nazwa,na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !