Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko w bulionie z kostki rosołowej. Osączyć i wymieszać z łyżeczką oliwy lub masła. Mięso (zostało z pieczonego kurczaka) pokroić w kostkę. Cebulę poszatkować i zeszklić, dodać mięso i wymieszać. Przepuścić przez maszynkę do mięsa i wymieszać razem z kaszą, majerankiem, solą i pieprzem do smaku.
Mąkę przesiać ze szczyptą soli, dodać jajko we wgłębienie w mące i wyrabiać ciasto, dodając ciepłej wody. Gotowe rozwałkować. Szklanką lub jeśli na małe pierożki to kieliszkiem wykrawać kółka, rozciągać w dłoni troszkę i napełniać farszem. Brzegi pozlepiać. Pierożki wrzucić do wrzątku z solą i gotować aż wypłyną.
Podawać podsmażone na maśle lub oliwie.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Świetna propozycja.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo fajny przepis na pierogi, nie jadłam jeszcze takich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !