Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szparagówka zielona z pomidorami i szynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa
50 dkg
pomidory
2 sztuki
szynka konserwowa
20 dkg
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
oliwa
4 łyżki
cukier
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagówka zielona z pomidorami i szynką

Fasolę szparagową umyć, ugotować pokroić na drobne słupki. Pomidora pokroić na małe półksiężyce. Szynkę konserwową również pokroić w drobne paseczki. Wymieszać. Oliwę, cukier, pieprz i sól wymieszać. Wlać do fasoli, szynki i pomidorów i dokładnie jeszcze raz wymieszać. SMACZNEGO!.

Można przyozdobić świeżym ogórkiem i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 23.09.2011 09:08
ależ kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak