Sposób przygotowania

W wodzie zagotować białą kiełbasę. Jak się dobrze sparzy, wyjąć i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Osolić. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać żur z butelki (ja kupuję kujawski). Na małej ilości smalcu podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodać cebulę do żuru, przyprawić majerankiem. Zaciągnąć zupę mąką rozrobioną w wodzie. Białą kroję w plasterki i dodaję do zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pysznie wygląda i smakuje :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !