Sposób przygotowania

Makaron wstążki ugotować.

Pieczarki umyć, obrać ze skórki, następnie pokroić na plasterki i delikatnie pokropić sokiem z cytryny. Obrać i posiekać cebulę, następnie podsmażyć ją z wcześniej pokrojonymi pieczarkami. Następnie dodać 2 szczypty soli, popruszyć mąką oraz zalać szklanką wody z rozpuszczoną w niej kostką rosołową. Całość dusić na średnim ogniu przez 10 minut, następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną w paseczki szynkę. Całość dusić kolejne 10 minut na średnim ogniu.

Po upływie 10 minut do całości wlać śmietankę i doprowadzić do wrzenia, (w zależności od indywidualnych upodobań) doprawić solą oraz pieprzem. Następnie do tego dodać przygotowany wcześniej makaron, dokładnie wymieszać. Podawać na talerzu posypane natką pietruszki (opcjonalnie).

Smacznego ;)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !