Sposób przygotowania

Golonkę (niepeklowaną) nacieramy solą oraz pieprzem. Do szybkowaru wlewamy 0,5 litra wody i dodajemy kostkę rosołową. Gdy zacznie się gotować wkładamy golonkę. Chwilkę gotujemy w celu ewentualnego odszumowania i przykrywamy pokrywką. Garujemy ok. 15 minut w temp. 119°C pod ciśnieniem 90kPa. Wyjmujemy golonkę, smarujemy ją miodem wymieszanym z sosem sojowym i solą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Gdy golonka zacznie się rumienić przerywamy proces pieczenia – musimy uważać aby nie spalić miodu. Gotową golonkę można podawać z kapustą lub pieczywem. Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomita ta goloneczka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Cudowna- wymarzone danie mojego męża.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne jedzonko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    to jest to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !