Sposób przygotowania

Cebule obrać, umyć, pokroić w ukośne krążki. Marchewki i seler obrać, pokroić w cienkie paski, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju i wyjąć. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. dodać podsmażone warzywa, 1/4 łyżeczki przyprawy chińskiej i wlać bulion. delikatnie wymieszać. chwilę dusić, a pod koniec duszenia wrzucić kiełki fasoli mung. sos zagęścić, stopniowo dodając mąkę ziemniaczaną. doprawić sosem sojowym oraz solą i pieprzem. ugotowany makaron ułożyć na półmisku. polać sosem z warzywami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bajeczne połączenie, aż człowiek głodny się robi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !