Cebulę i pieczarki pokroić na drobną kosteczkę, podsmażyć cebulę i w momencie kiedy jest złota dodać pieczarki. Smażyć przez 3-4 minuty. Mięso połączyć z pieczarkami i przesmażoną cebulką, czosnkiem zgniecionym na prasce, kucharkiem, solą, pieprzem, posiekanym rozmarynem i surowym jajkiem. Rozgrzać olej, najlepiej rzepakowy albo z pestek winogron. Formować małe sznycelki tworząc w dłoniach kulki, które następnie spłaszczamy dłonią na desce do krojenia. Przygotowujemy miseczkę na roztrzepane surowe jajko, mąkę i bułkę tartą. Obtaczany mięso w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu, zanurzone do połowy, po ok 3-5 minut dla każdej strony. Po zdjęciu z patelni możemy użyć ręcznika papierowego, alby odsączyć tłuszcz. Serwujemy z młodymi ziemniakami i dowolną sezonową sałatką. Smacznego !!!