Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rosołek cielęcy z zacierką

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler
5 dag
cebula
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
zacierka
25 dag
natka pietruszki
1 pęczek
cielęcina
1/2 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek cielęcy z zacierką

Mięso wypłukać, włożyć do garnka zalać 1,3 litra wody.Marchewkę , pietruszkę , seler obrać , opłukać dodać do mięsa oraz obraną cebulę. Pod koniec gotowania dodać liść laurowy. Gotować do miękkości mięsa. Doprawić do smaku solą , pieprzem , przyprawą do zup.Ugotować zacierki . Posiekać natkę pietruszki. Rosół podać z zacierką , posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.07.2013 10:39
pycha rosołek
rosik93 09.07.2012 00:34
super
madzialena19 08.04.2012 16:56
delikatny , smaczny
jolita 28.06.2011 09:16
mniam mniam
iwa643 27.06.2011 06:24
fajny
agnieszka214 26.06.2011 18:38
uwielbiam rosól

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak