Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Warzywa na patelni

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
2 szt
brokuł
1 szt
marchew
2 szt
fasolka szparagowa zielona
2 garści
kukurydza konserwowa
4 łyżki
cebula czerwona
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
masło
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelni

Ziemniaki i marchew myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy 10 min, odcedzamy, studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Brokuł opłukujemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 min., odcedzamy.Fasolkę szparagową myjemy, usuwamy końce, przecinamy na pół i gotujemy ok. 10 min., odsączamy.Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy marchew, ziemniaki, fasolkę i odsączoną kukurydzę. Na końcu dodajemy brokuła.Wszystko delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podgrzewamy w zależności od upodobania - jedni wolą warzywa al dente a ja lubię lekko przysmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.07.2011 21:36
pysznie i zdrowo
Gosia40 25.06.2011 21:29
Zdrowo i smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak