Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy na noc, siekamy. Kapustę obgotowujemy, wycinamy głąbia, oddzielamy liście. Ryż i kaszę gotujemy w bulionie i wodzie w której moczyły się grzyby. Mięso zapiekamy.
Cebulę i łopatkęi kroimy w kostkę, podduszamy. Mięsko, grzyby i cebulę dodajemy do ugotowanego ryżu i kaszy. Farsz doprawiamy i zawijamy go w liście kapusty.
Przekładamy do naczynia do zapiekania, zalewamy sokiem pomidorowym i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    To coś w sam raz dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !