Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
1 kg
słonina
300 g
masło
3 łyżki
wino białe
1,5 szklanki
bulion drobiowy
1,5 szklaki
cebula
1 sztuka
suszona sliwka
5 sztuk
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca ze śliwkami

słonina pokroić w paseczki mięso obłożyć słoniną obwiązać bawełnianą nicią podsmażyć na gorącym maśle przełożyć do brytfanny cebulę oczyścić pokroić w plastry dodać do mięsa zalać bulion i winem dusić pod przykryciem na małym ogniu w piekarniku przez 2 godziny w połowie duszenia dodać śliwki i ewentualnie winogron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak