Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowo-mięsnym

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
0,75 kg
cebula
1 szt
marchew
1 szt
pieczarki
25 dag
olej
2 łyżki
masło
1 łyżka
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat
mieszane mięso mielone
35 dag
koncentrat pomidorowy
5 łyżek
bulion drobiowy
0,5 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
wino czerwone wytrawne
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowo-mięsnym

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.Cebulę i marchew obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki.Olej rozgrzewamy z masłem, podduszamy cebulę. Dodajemy marchew, oregano, mięso i pieczarki. Smażymy na średnim ogniu aż mięso utraci różową barwę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, bulion i wino. Sos doprawiamy do smaku i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.Makaron rozkładamy na talerze i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 29.07.2011 07:36
lubię takie jedzonko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak