Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak panierowany z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak
1,5 kg
mąka
4 łyżki
jajko
1 sztuka
woda
2 łyżki
ser żółty
1 szklanka
tłuszcz do smażenia
4 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak panierowany z serem

kurczaka umyć i podzielić na 4 porcje w mące wymieszać z pieprzem i solą obtaczać kawałki kurczaka jajko ubić z wodą połączyć z tartym serem mieszaniną panierujemy kurczaka i układamy na rozgrzanym ruszcie piec 15 minut następnie przełożyć do wysmarowanym tłuszczem brytfanki i piec 10 minut w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak