Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń schabowa w sosie własnym z dodatkiem śmietany

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab
1 kg
rosół
2 szklanki
śmietana
1 szklanka
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
olej
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
oregano
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń schabowa w sosie własnym z dodatkiem śmietany

Mięso natrzeć przyprawami wymieszanymi z olejem. Zostawić na noc w lodówce. Wsadzić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym, zalać rosołem. Piec ok 60 minut. Gdy będzie półmiękkie wyciągnąć, schłodzić i pociąć na porcje. Następnie powstały sos przelać do garnka dodać śmietanę liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Zalać ponownie pokrojony schab. Gotować w brytfannie jeszcze ok. 1 h na średnim ogniu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak