Sposób przygotowania

Kromki chleba okroić ze skórki, posmarować cieniutko masłem. Z chleba, schabu i plastrów sera wyciąć foremką taką ilość elementów ile chcemy mieć koreczków. Można też po prostu pociąć składniki na kwadraty. Na kawałkach chleba kładziemy kawałki schabu i sera. Kawałki marynowanej papryki nacinamy z jednej strony w paseczki i układamy na wierzchu koreczka spinając całość szpadką albo wykałaczką. Ozdabiamy listami natki. Koreczki układamy na desce albo tacy, podajemy z sosem. Sos: majonez mieszamy z posiekaną papryką (można zmiksować), doprawiamy ew. solą i pieprzem, podajemy do koreczków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Świetny pomysł na przystawkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pysznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    fajne kolorowe wpadają w oko i do buzi na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    super przystaweczka
  • 4
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !