Sposób przygotowania

Karkówkę należy pokroić na średniej grubości plastry (ok. 1 cm), następnie rozbić nie za mocno tłuczkiem. Rozbite mięso posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Ułożyć mięso dachówkowato w naczyniu żaroodpornym.
Wymieszać śmietanę z zupami cebulowymi w proszku i zalać ułożone w naczyniu mięso. Zapiekać w odkrytym naczyniu w nagrzanym do 180 stopni C. piekarniku przez około 1,5-2,5 godziny. W trakcie pieczenia należy mięso polewać wytwarzającym się sosem, aby nie wyschło z wierzchu. Po 1,5 godzinie należy łyżką oddzielić każdy płat mięsa od pozostałych, aby sos wszędzie doszedł i mięso upiekło się równomiernie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !