Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szparagi w cielęcinie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi
70 dag
ser żółty
15 dag
trybula
1 pęczek
bulion
1/2 l
mąka
2 łyżki
sznycle cielęce
7 sztuk
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cielęcinie

Mięso delikatnie rozbijamy i nacieramy przyprawami, cienko smarujemy musztardą. Szparagi oczyszczamy i gotujemy. Na każdym sznyclu układamy po 3 szparagi i spinamy wykałaczkami. Całość dusimy na oleju około 20 min z każdej strony. Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy posiekaną trybulę, ser starty na tarce, doprawiamy i dodajemy do sosu. Sosem polewamy sznycle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.06.2011 08:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak