Sposób przygotowania

Podane składniki odpowiadają jednej małej porcji. Jeśli więc ktoś lubi sporo zjeść, proponuje zwiększyć ilość składników.
Na patelni rozgrzewany olej. Gdy olej będzie mocno rozgrzany wkładamy na patelnię wcześniej ugotowany i odsączony już makaron. Podsmażamy go delikatnie. Następnie do makaronu wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku, podsmażamy. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany drobno koperek. Podsmażyć możemy danie delikatnie lub mocniej, jeśli ktoś lubi bardziej przysmażone jajka. Możemy także dodać starty na jarzynówce ser żółty. Tak przygotowany makaron z jajkami przekładamy na talerz i podajemy z pomidorkiem, ogórkiem lub dowolną surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ulubione danie mojego syna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !