Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kołacze z bryndzą

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże
5 dag
cukier
1 łyżeczka
mąka
1/2 kg
sól
Sklep Prymat
Farsz:
bryndza
40 dag
cebula
1 sztuka
żółtko jajek
1 sztuka
pieprz
Sklep Prymat
woda
1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Kołacze z bryndzą

Rozpuścić drożdże z cukrem, dodać pozostałe składniki ciasta i zagnieść. Zostawić ciasto do wyrośnięcia.
Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Bryndzę utrzeć z żółtkiem, dodać cebulę i doprawić.
Z ciasta zrobić płaskie placuszki, Na środek wykładać farsz. Piec około ½ godz. W temp. 200°.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 19.06.2011 13:01
polecam :)
pawel6 19.06.2011 09:14
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak