Sposób przygotowania

Schab oczyścić z błon,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem,od spodu zrobić małe otwory nożem i włożyc ok 5 ząbków czosnku.Z oleju kminku,kolendry,ziela angielskiego oraz 3 zmiażdżonych ząbków czosnku zrobić marynatę i dokładnie natrzeć mięso,obłożyć listkami laurowymi,mięso włożyć do naczynia z przykryciem i wstawić do lodówki na 24 godziny.Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec mięso ok 1,5 godziny polewając od czasu do czasu sosem z pod pieczeni można dodac kilka łyżek wody.Miękkie mięso wyjąć z piekarnika i nieco przestydzić,pokroić w około 1,5 centymatrowe plastry i podawać ciepłe jako drugie danie z ziemniakami i surówką,na bazie sosu który pozostał po pieczeniu mięsa można zrobić sos pieczeniowy(przepis w mojej księdze).SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale zrobiłam się głodna patrząc na tą pieczeń
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Mięsko \"domowej roboty\" z takim zestawem przypraw musi smakować wyśmienicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Palce lizać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne, aż zgłodniałam na samą myśl :P)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale wygląda!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne zjadłoby się:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż leci ślinka gdy się patrzy na takie smakowitości
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    dobre
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ależ piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    schabik pierwsza klasa;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    dobre zarówno na obiad jak i do chleba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    same pyszności
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,juz na sam widok ślinka leci !
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super mięsko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    NIe ma to jak swojej roboty, wszystko robi sie wg. swoich upodoban
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetnie się prezentuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię taką domową pieczeń na ciepło do obiedu, a na zimno do chleba. Twoja wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    wygląda wyborowo:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pychota taki schabik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne mięso
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny kawał mięska:)smakuje nawet na zimno do pieczywa:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    piękny kolor i ogólnie smakowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda bardzo smakowicie
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    i wiesz co jesz ! super !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Przepis bardzo apetyczny a zdjęcie kuszące:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    muszę spróbować dodać kolendry,nie używałam dotąd tej przyprawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !