Sposób przygotowania

1. Morele umyj, przetnij na pół i wyjmij pestki. Odłóż 2 połówki do dekoracji, a resztę owoców zmiksuj. Następnie mus przetrzyj przez sitko. Mleko zagotuj z cynamonem.
2. Żółtka utrzyj z cukrem. Powoli dolewaj do nich wrzące mleko, stale mieszaj. Schłodź w lodówce. Połącz z musem morelowym i śmietaną.. Rozlej do kokilek.
3. Resztę moreli pokrój w kostkę i wrzuć do każdej porcji chłodnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    swietny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !