Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso obsyp i dokładnie natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego.Odstaw na 20minut.Pomarańczę podziel na cząstki.Połowę masła stop w garnku,dodaj do niego tymianek,bazylię,rozmaryn odrobinę czosnku granulowanego.Włóż mięso i zrumień je.Na pozostałym maśle podsmaż cebulkę,dodaj do mięsa,wsyp drugą porcję ziół,utłuczone w moździerzu po 2ziarna ziela angielskiego,goździków,sól i pieprz.Zalej sokiem tak,aby zakryć mięso i duś do miękkości.Pod koniec duszenia włóż pomarańczę.Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !