Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

knedle z wątróbką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
60 dag
mąka pszenna
1 szkl.
mąka ziemniaczana
4 łyżki
jajko
2 szt.
sól
Sklep Prymat
Farsz:
wątróbka drobiowa
35 dag
olej
1 łyżka
cebula
2 szt.
kajzerka
1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z wątróbką

1. Ciasto: ziemniaki ugotuj, zmiel. Dodaj mąki, jajka i szczyptę soli, zagnieć.
2. Farsz:: wątróbki ugotuj. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Kajzerkę namocz, odciśnij. Zmiel z wątróbkami. Dodaj cebule, posyp tartą bułką i natką, połącz, przypraw.
3. Z ciasta formuj placki, ułóż farsz, zlep. Gotuj kilka minut w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.03.2013 12:36
uwielbiam knedle ale takich jeszcze nie robiłam
miki47 11.10.2012 16:01
mniam
owca441 23.08.2012 21:20
ciekawe skosztowałbym jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak