Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantne bitki wieprzowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
0,5 kg
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
czosnek ząbki
1
oliwa
3 łyżki
tłuszcz do smażenia
papryczka chili
1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne bitki wieprzowe

Schab pokroić w plastry o grubości około 1 cm, rozbić delikatnie pięścią. Z papryki ostrej, papryki słodkiej, soli, pieprzu, czosnku, chili i oliwy zrobić marynatę. Pokrojone plastry marynujemy w lodówce ok 3-4 godzin. Po wyjęciu smażymy na tłuszczu z dodatkiem marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.04.2012 21:09
bardzo fajny przepis
Mirka-Ludomila 07.03.2012 20:45
smaczne
BernadettaP 11.02.2012 10:15
kawałeczek poproszę :)
Jolanta_P-S 17.06.2011 20:34
mięska nigdy nie odmówię
suzana 16.06.2011 11:05
pycha
gosia47-47 16.06.2011 10:30
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak