Przepis i sposób przygotowania na: Golonka zapiekana + ryż Basmati Marki Kupiec Morele brzoskwinie + rodzynki
-1 pomysł na karkówkę
-5 łyżek oleju
-2 liście laurowe
-2 ziela angielskie
2 Marchewka
200 gram brzoskwinie z puszki
200 gram morele z puszki
100 gram rodzynki
Golonki i liście laurowe i ziele angielskie,marchew w wkładamy do garnka i zalewamy wodą a następnie gotujemy na średnim ogniu do miękkości miej więcej 1,5 -2 godzinki Ugotowaną golonkę otaczamy w pomyśle na golonkę a następnie układamy wkładamy do naczynia żaroodpornego oraz marchew pokrojona w grubsze talarki i zapiekamy w piekarniku w temp. 250′C przez około pół godziny
Morele i brzoskwinie kroimy w grubsza kostkę dodajemy do tego rodzynki uprzednio zalane wrzątkiem Ryz Kupiec gotujemy tak jak pisze na opakowaniu po odcedzeniu wkładamy do Voka dodajemy 3 łyżki masła oraz morele brzoskwinie i rodzynki delikatnie klarujemy na masełku dodajemy szczyptę soli i cukru :) I gotowe Podajemy z upieczona golonką Smacznego polecam