Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną szynkę sznurujemy układamy w garnku zalewamy wystudzoną marynatą z soku wyciśniętego z pomarańczy zagotowanego z winem,posiekaną cebulą,skórką otartą z wyszorowanej sparzonej jednej pomarańczy i przyprawami bez cząbru i soli.Garnek przykrywamy i odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce co jakiś czas mięso przewracamy.Następnie nacieramy solą i cząbrem i na godzinę wkładamy do lodówki.Następnie układamy szynkę w wysmarowanej smalcem brytfannie polewamy roztopionym masłem przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni.Po 40 min podlewamy szynkę marynatą znów przykrywamy i pieczemy do miękkości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !