Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka
4 szt
ziemniaki
500 g
marchewka
3 szt
seler mały
1 szt
pietruszka
1 szt
fasolka szparagowa
450 g
woda
2,5 l
śmietana 18 proc
250 ml
pieprz
1/2 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 łyżeczka
natka pietruszki
2 łyżka
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Wodę wlać do garnka, włożyć umyte skrzydełka i gotować około 15 minut zdejmując powstałe burzyny.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i zieleninę i dalej gotować prawie do miękkości warzyw.
Następnie wrzucić fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wszystkie przyprawy.
Gotować aż fasolka i ziemniaki będą miękkie.
Ewentualnie doprawić jeszcze w miarę potrzeby do smaku.
Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy i wlać ją do garnka.
Wymieszać śmietanę z zupą, nie zagotowywać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.12.2011 12:21
posta dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak