Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gołąbki w sosie pomidorowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
600 gram
ryż
2 torebki
cebulka
1 sztuka
kapusta biała
1 mała główka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bulion
800 mililitrów
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
śmietana
4 łyżki
kucharek w płynie
do smaku
mąka ziemniaczana
2 łyżki
jajko
1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w sosie pomidorowym

z kapusty wycinamy twardy środek. Odgotowujemy w osolonej wodzie, powoli wyjmujemy odpadające liście. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, do miesa dodajemy ugotowany przestudzony ryż, jajko bułke tartą, sól, pieprz i podsmażoną wcześmniej pokrojoną w kostke cebule wyrabiamy mase. Formujemy niewielkie kulki i zawijamy je w liście kapusty. W naczyniu układamy pozostałe liście i odrobine oleju. Układamy gołąbki i zalewamy 300 ml bulionu, dusimy do miekości. w garnku gotujemy pozostały bulion dodajemy koncentrat , śmietane doprawiamy do smaku. W odrobinie wody rozrabiamy mąke ziemniaczaną i dodajemy do sosu. sos można posypac koperkiem Gołąbki podajemy polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa84 14.08.2011 21:56
mniam
ewa84 14.08.2011 21:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak