Sposób przygotowania

z kapusty wycinamy twardy środek. Odgotowujemy w osolonej wodzie, powoli wyjmujemy odpadające liście. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, do miesa dodajemy ugotowany przestudzony ryż, jajko bułke tartą, sól, pieprz i podsmażoną wcześmniej pokrojoną w kostke cebule wyrabiamy mase. Formujemy niewielkie kulki i zawijamy je w liście kapusty. W naczyniu układamy pozostałe liście i odrobine oleju. Układamy gołąbki i zalewamy 300 ml bulionu, dusimy do miekości. w garnku gotujemy pozostały bulion dodajemy koncentrat , śmietane doprawiamy do smaku. W odrobinie wody rozrabiamy mąke ziemniaczaną i dodajemy do sosu. sos można posypac koperkiem Gołąbki podajemy polane sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !