Sposób przygotowania

1. Mięso indycze umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulki obierz, opłucz i osusz. W rondlu rozgrzej 3 łyżki oleju. Przesmaż całe cebulki, wyjmij i odłóż.
2. Na tym samym tłuszczu zrumień indycze mięso, dopraw sola oraz pieprzem. Pod koniec smażenia oprósz je mąką, przemieszaj i zalej 3 szkl wody. Dodaj obsmażone cebulki.
3. Gotuj na małym ogniu 30 min. Pod koniec dodaj do gulaszu maliny i śmietanę, dopraw potrawę cukrem. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Podawaj z ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawa jestem tego smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !