Sposób przygotowania

Truskawki oczyszczamy,myjemy i osuszamy i kroimy na małe cząstki.Piersi kurczaka myjemy oczyszczamy z błonek i kroimy na plastry a następnie obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Pod koniec smażenia doprawiamy mięso solą,pieprzem.Przekładamy mięso na talerz i przykrywamy folią aluminiową.Z patelni wylewamy nadmiar tłuszczu,wlewamy wino i podgrzewamy,gdy się zacznie gotować dolewamy szklankę zimnej wody wymieszanej z mąką ziemniaczaną i gotujemy aż sos zgęstnieje cały czas mieszając,doprawiamy solą pieprzem i szczyptą cukru,pod koniec dodajemy pokrojone truskawki i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia.Mięso polewamy sosem truskawkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawy pomysł, nie jadłam jeszcze kurczaka z truskawkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !