Sposób przygotowania

1. Ćwiartki umyj, osusz, podziel na patyczki i podudzia. Oprósz solą i pieprzem. 3-4 łyżki oleju rozgrzej na patelni, obsmaż kawałki kurczaka ze wszystkich stron na złoty kolor. zdejmij z patelni.
2. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę. 5 łyżek oleju rozgrzej na patelni włóż cebulę, zeszklij na złoto. Wsyp ryż, wymieszaj, podpraż. Dodaj keczup, wymieszaj. Przypraw do smaku szczyptą soli.
3. W dużym naczyniu żaroodpornym ( minimum 4,5 l) układaj warstwami ryż i kawałki kurczaka. Zakończ warstwą ryżu. Całość zalej bulionem. Włóż do nagrzanego piekarnika, pieczpod przykryciem 70-90 min. w temp. 180 stopni do momentu, aż ryż będzie miękki. Podawaj np. z pomidorami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszne mięso

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !