Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy z grzybkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
grzyby suszone
10 dag
cebula
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
śmietana
1 szklanka
tłuszcz
1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
chleb
2 ciemny

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z grzybkami

Mięso kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą i pieprzem. Cebulke siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy bułkę tartą, ugotowane i posiekane grzyby, jajko na twardo. Farsz mieszamy i smarujemy nim wierzch mięsa. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Smażymy, podlewamy rosołem, zagszczamy śmietaną. Doprawiamy, wlewamy wywar z gotujących się wcześniej grzybów i pokruszony chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak