Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chiński makaron z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron chiński
50 gram
woda
1 litr
pieczarki
3 średnie sztuki
cebula
1/2 sztuki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
sos sojowy
1 łyżka
śmietana 22%
2 łyżki
serek śmietankowy
100 gram
rzeżucha
wg uznania
pomidorki cherry
10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński makaron z pieczarkami

Wodę zagotować, wyłączyć gaz. Do wody wrzucić makaron i przykryć. Po 3-4 minutach odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażyć, przyprawić solą czosnkową i pieprzem. Do pieczarek wrzucić makaron, wlać sos sojowy, zamieszać. Dodać serek i śmietanę. Minutę podsmażać. Podawać posypane pokrojonymi pomidorkami i rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.01.2014 18:46
Ależ ten makaron musiał być pyszny.
Weronika_eM 08.01.2012 16:35
zjadłoby się
kochanyptysiu 14.06.2011 22:11
rewelacja
pawel6 11.06.2011 21:44
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak