Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na kawałki, umyć i zalać 2 litrami wody, dodać warzywa, posolić do smaku i gotować do miękkości mięsa. Mięso wyciągnąć, rosół przecedzić. Rozpuścić w gorącym rosole żelatynę. Doprawić do smaku pieprzem. Mięso obrać od kości, pokroić. Jajka ugotować na twardo. Na dnie pojemniczków jednorazowych układamy plasterki jajka, marchewki oraz mięso. Zalać rosołem, odstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    drobiowe galaretki są delikatne i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    uwielbiam taką galaretkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !