Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Udka z kurczaka po prowansalsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
4 sztuki
pomidory
3 sztuki
ziemniaki
3 sztuki
fasolka szparagowa
200 gram
bulion drobiowy
500 ml
oliwa
70 ml
czosnek
2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem
4 sztuki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
tymianek
rozmaryn
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka po prowansalsku

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać połowę oliwy i podsmażyć obraną dymkę i czosnek, dodać pomidory i przyprawy i zalać bulionem. Umyte i osuszone udka posypać solą i pieprzem i podsmażyć na pozostałej oliwie, tak przygotowane dodać do sosu, wsypać pokrojone ziemniaki i fasolkę, dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Podawać na gorąco z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak