Sposób przygotowania

1. Buraki gotujemy, obieramy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Czosnek i 3/4 zieleniny mieszamy z kefirem. Schładzamy.
3. Rzodkiewki i ogórki myjemy, ogórki obieramy. Wraz z burakami kroimy w plastry. Wsypujemy do dużej miski i zalewamy kefirem. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
4. Chłodnik wlewamy do talerzy. Wkładamy jaja i posypujemy kiełkami buraka oraz reszta zieleniny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !