Sposób przygotowania

Figi myjemy i osuszamy kroimy wzdłuż od góry do dołu,ale tak by połówki zostały złączone.Wnętrze każdej figi solimy i oprószamy pieprzem.Ser rozdzielamy na 14 równe porcje i napełniamy nim figi.Wkładamy do naczynia żaroodpornego a wierzch polewamy miodem pieczemy 10 min w 180 stopniach,następnie wstawiamy pod grill i pieczemy kolejne 5 min aż ser nabierze jasnozłocistego koloru.Oliwę mieszamy z octem,myjemy liście roszpunki mieszamy je z sosem z oliwy i octu.Układamy sałatkę na talerzach na wierzch kładziemy figi i podajemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    jeszcze nie jadłam,muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pomyslowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !