Sposób przygotowania

1. Kaszę opłucz, zalej osolonym wrzątkiem 2 cm ponad kaszę. Dodaj łyżkę masła. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 min. Odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na 30 min, by kasza spęczniała.
2. Fetę i ser pleśniowy pokrój w niedużą kostkę. pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Połowę odłóż, resztę podsmaż na łyżce masła.
3. Kaszę rozdrobnij widelcem. Dodaj sery i podsmażone pieczarki. wbij jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym masłem, posyp bułką tartą. Napełnij kaszą. Na wierzchu ułóż odłożone plasterki pieczaarek. Oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Piecz 35-40 min.w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !