Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa
0,5 kg
cebula
0,5 kg
pieczarki
0,5 kg
ogórki kiszone
0,5 kg
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
keczup pikantny
3 łyżki
masło
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka
zioła
według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek

1. Ogórki pokrój na plasterki. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na łyżce masła. Oprósz solą. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Zeszklij na łyżce masła.
2. Kiełbasę pokrój w kostkę. Pozostałe masło stop w garnku, podsmaż kiełbasę. Dodaj ogórki, pieczarki, cebule i koncentrat pomidorowy, podlej niewielką ilością wody, wymieszaj. Chwilę podduś. Przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i ulubionymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 13.12.2012 11:31
uwielbiam bigos
berys18 13.12.2012 11:22
fajny pomysł
Dorian 06.07.2012 08:32
pyszny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak