Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajka sadzone po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4 szt
cebula
1 szt
tłuszcz
ketchup
3 łyżki
śmietana
3 łyżki
ser żółty
30 gram
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jajka sadzone po bretońsku

Fasolę zalewamy wodą doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy na 2 godziny,potem gotujemy i odcedzamy.Cebulę obieramy drobno kroimy i smażymy,dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku a następnie wbijamy jajka.Potem polewamy doprawionym ketchupem wymieszanym ze śmietaną,posypujemy startym serem i smażymy.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 07.06.2011 09:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak