Sposób przygotowania

Oczyszczoną kaczkę myjemy kroimy na kawałki szyję i skrzydełka możemy użyć do zupy,następnie posypujemy przyprawami i mąką i zarumieniamy na mocno rozgrzanym tłuszczu,skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Boczek kroimy w kostkę lekko go stapiamy dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy i łączymy z mąką,trochę zarumieniamy a pod koniec duszenia mieszamy z mięsem oraz z obranymi z osłonki i pokrajanymi w plasterki parówkami.Potem wlewamy śmietanę z koncentratem pomidorowym gotujemy i doprawiamy do smaku.Podajemy z ziemniakami,kluskami lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam kaczuchę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !