Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mostek cielęcy po polsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek cielęcy
jajko
2
bułka
natka pietruszki
3łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
masło
2łyżki
wątróbka cielęca
15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy po polsku

Przygotować nadzienie:żółtka utrzeć z masłem na jednolitą masę.Namoczoną i odciśnietą w mleku bułkę i wątróbkę przepuścić przez maszynkę ,wymieszać z masłem i żółtkami.Dodać natkę,sól,pieprz,gałkę i ubitą pianę z białek,wymieszać.Umyty i osuszony mostek natrzeć solą ,oddzielić z jednej strony grubą skóre od żeber nie przecinając do końca i nadziać otwór przygotowanym farszem ,dokładnie zaszyć.Mostek ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze ,obłożyć plasterkami masła ,wstawić do gorącego piekarnika .piec 80min,polewając masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak