Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszoruj, zalej posoloną wodą i gotuj 20 minut. Dymki i paprykę oczyść, potnij na kawałeczki. Kapustę dość drobno posiekać. Na dużej patelni rozgrzej masło, włóż kapustę i paprykę, chwilę razem podduś. Dodaj dymki i wlej bulion. Duś około 10 minut, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Ziemniaki odcedż, obierz, lekko natnij wzdłuż, uważając, aby się nie rozpadły. Ustaw je w posmarowanej tłuszczem formie. Na każdy nałóż porcję warzyw, posyp serem. Zapiekaj około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !