Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony
0,30 kg
kiełbasa biała
0,40 kg
wywar jarzynowy
2 l.
Sól czosnkowa jodowana Prymat
1 szt
ziemniaki surowe
4 szt
żurek śląski
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek

ugotuj wywar z jarzyn dodaj kiełbasę i pokrojony w paski boczek wędzony i ziemniaki. Po 20 minutach zalej żurkiem wcześniej rozpuszczonym w małej ilości wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 23.09.2011 06:54
bardzo lubię
pioge7 14.12.2010 16:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak