Sposób przygotowania

Pstrąga umyć osuszyc papierowym ręcznikiem pokroic na filety, usnąc ości i pokroic w kostke, w rondlu stopic polowe masla, cebule obrac i posiekac zrumienic na masle, wlac piwo i rosól gotowac na malym ogniu 5 minut. Włozyć rybe, gotowac kolejne 5minut na patelni rozgrzać resztę masla, włozyc kromki bułki podsmażyc na rumiano, odwrócic posypać parmezanem podsmazyc jeszcze dwie trzy minuty, zupe doprawic sokiem z cytryny, solą pieprzem i cukrem, wymieszać ze smietaną, i mocno podgrzać nie doprowadzajac do wrzenia. wlac do podgrzanych talerzy posypac natką pietruszki, podawac z grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !