Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rissotto

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
40 dag
kukurydza konserwowa
1 puszka
mortadela
30 dag
cebula
1 sztuka
natka pietruszki
1/2 pęczka
bulion
1 szklanka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
do smażenia
papryka
1,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rissotto

Ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w średnią kostkę. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę wędlinę i paprykę. Dusić do pół miękkości papryki. Dodać ryż. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu 10 - 15 minut. Dodać kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak