Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drobiowe ragout ze szparagami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka
50 dag
szparagi
50 dag
masło
2 dag
bulion
1 szklanka
mąka
1 łyżka
śmietana
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
żółtko jajek
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe ragout ze szparagami

Szparagi myjemy, obieramy i blanszujemy. Kroimy w kawalki.
Mieso myjemy, osuszamy i kroimy w kostke. Smazymy na masle 10 min. Wlewamy bulion i dusimy 20 min.
Make mieszamy ze smietana, dodajemy do miesa wraz ze szparagami. Dusimy 10 min. Doprawiamy. Wlewamy roztrzepane zoltko. Mieszamy i zagotowujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak