Sposób przygotowania

Kiełbasę i pieczarki pokroić w plasterki. Grzyby odparować na suchej patelni, podsmażyć na maśle, przełożyć do rondla.Mięso pokroić na nieduże kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć na oleju. Kiedy drób się zrumieni, dodać najpierw kiełbasę, po 2-3 minutach por i smażyć , mieszając, kilka minut. Nastepnie przelozyć do rondla z pieczarkami,wlać gorący bulion oraz mąkę rozprowadzona odrobina zimnej wody, zagotować i dusić 5 minut. Na koniec zaprawić śmietana /wymieszać z odrobina gorącego sosu/, zagotować, doprawić sola i pieprzem. Posypać natką. Podawać z ryżem ,grzankami z bułki lub kromkami białego pieczywa.
Dobra gorąca przekąska dla gości !

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !