Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ragout drobiowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
40 dag
cienka, nietłusta kiełbasa
10 dag
por duży /biała część/
1 szt
śmietana gęsta
1/2 szklanki
Musztarda stołowa Prymat
2 łyżeczki
mąka
1 łyżka
bulion drobiowy
0,5 szklanki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
olej
3 łyżki
masło
1 łyżka
natka
0,5 pęczka
indyk
40 dag
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout drobiowe

Kiełbasę i pieczarki pokroić w plasterki. Grzyby odparować na suchej patelni, podsmażyć na maśle, przełożyć do rondla.Mięso pokroić na nieduże kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć na oleju. Kiedy drób się zrumieni, dodać najpierw kiełbasę, po 2-3 minutach por i smażyć , mieszając, kilka minut. Nastepnie przelozyć do rondla z pieczarkami,wlać gorący bulion oraz mąkę rozprowadzona odrobina zimnej wody, zagotować i dusić 5 minut. Na koniec zaprawić śmietana /wymieszać z odrobina gorącego sosu/, zagotować, doprawić sola i pieprzem. Posypać natką. Podawać z ryżem ,grzankami z bułki lub kromkami białego pieczywa.
Dobra gorąca przekąska dla gości !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 22.04.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak